Cobble Hill Townhouse

Enlarge image View image of Cobble Hill Townhouse

The Cobble Hill Townhouse is a large 1850s townhouse in the Cobble Hill Historic District of Brooklyn, New York. Elizabeth Roberts Architects renovated and restored the building, added a sizable three-story addition to the rear, and designed the home’s interior, integrating the client’s art collection. Pale wood flooring throughout meets pure white walls for a fresh, open feeling combined with the warmth of wood, stone, and wicker accents. A sculptural plaster staircase creates an impactful visual connection between spaces.

A double-height kitchen is located at the garden level of the house, within the rear extension, and is connected directly to the garden with a 20-foot-high steel window wall. Two-Seater Low Settle designed by Studioilse and crafted by De La Espada features in this space.

Photo credit: Dustin Aksland

Featured Products

Part of Studioilse's Seating for Eating collective, Two Seater Low Settle offers compact proportions ideal for a residential environment. Reassuringly familiar but carefully detailed. Optional upholstered pad softens the seating area. Furniture that you can sit on together, but that still leaves room for the individual.