Rethinking the Split House

Enlarge image View image of Rethinking the Split House

Neri &Hu was commissioned to reconstruct a dilapidated lane house left with almost nothing except its glorious shell in the historic and artistic Tianzifang area in Shanghai, and the mission was to transform it into three separate apartment units.  Neri&Hu’s strategy was to rethink the typology of the lane house--keeping the split level formation, a typical trait to lane houses in this city, and add spatial interest through new insertions and skylights to accentuate the architectural integrity of such a typology, contemporizing it for today’s lifestyle.  The blurring of both the private and the public acts as the central concept that binds the split level together, and at the same time, bring life to the middle and darkest portion of the lane house. 

Read more about this project on the Neri&Hu website

Photo credit: Pedro Pegenaute

Featured Products

Inspired by the Eames Shell Chair, the Solo Chair is an updated version that transforms the early industrial look of the Eames iconic chair into a sophisticated, comfortable chair that is suitable both in domestic and commercial settings. Solo chair has an upholstered shell that hugs the sitting body to create a microcosmic universe for the person, becoming an object of shelter and refuge, where the person can be “solo” and undisturbed while being hugged in this position. Designed by neri&hu and manufactured by De La Espada for the neri&hu brand.