The lakeside cottage of Mjölk owners, John and Juli Baker is located in Ontario overlooking Lake Huron. Having carried out most of the renovation and interior design work themselves, the Bakers’ holiday home reflects the aesthetic found throughout their shop, gallery, and publishing projects: pared down, functional, timeless design — primarily Scandinavian and Japanese — which embraces nature. The couple stripped back the home and removed the drop ceiling before painting the walls and floor white, for a fresh, open feeling. They kept the original stone fireplace as the centrepiece of the living room, and surrounded it with a combination of flea market finds and design classics including black AJ Wall Sconces by Arne Jacobsen for Louis Poulsen; birch shelves by Alvar Aalto for Artek; and a vintage Pernilla lounge chair by Bruno Mathsson.

The kitchen, designed by John Baker and built by Studio Junction, includes custom-built cabinetry and shelving in Carolina pine; a soapstone sink with a double drying rack; and brass details throughout including hanging rods, taps, and accessories. White PH pendant lamps hang in the dining area above vintage blue Danish chairs by Jorgen Baekmark; and by Studioilse for De La Espada, Together Extending Table, Bench and Settle. The high back of the latter acts as an elegant room divider between the kitchen and living room.

The master bedroom features Companions Bed by Studioilse, above which Shaker peg rails circle the walls to provide hanging storage for key items.

Photo credit: Juli Daoust Baker

This exclusive 4 bedroom villa, designed by Rajiv Saini + Associates, overlooks a Greg Norman golf course, about 100 kilometres outside Mumbai. The design marries the indoor and outdoor spaces through the generous use of oversized windows and abundant plant life. Robust, tactile materials are used throughout including wood, stone, metal and tile. Exuding a warm, modern aesthetic, the space is softened further with plush textiles and carefully selected artwork. Companions Bed by Studioilse features in one of the bedrooms.

Photo credit: Sebastian Zachariah

The Joule is a 161-room luxury hotel set in a revitalised 1920s neo-Gothic landmark building in the heart of Dallas, Texas. Integrating contemporary design into a timeless setting, the hotel includes a cantilevered glass rooftop pool, dramatic art installations, unique retail boutiques and a TASCHEN Library. In late 2013, a two year transformation and expansion led by renowned interior designer, Adam D. Tihany was completed. Combining the talents of top hospitality designers, architects and seasoned consultants, the expansion includes additional guest suites and penthouses; an 8,000 square foot subterranean luxury spa by ESPA; new event spaces including a rooftop garden terrace; a new restaurant; and an expanded lobby and lobby bar styled by TenOverSix. Studioilse products feature including Bench with Back in the library; and in the lobby, Low Settle and Sidekicks Height Adjustable Table. 

Ett Hem is a boutique hotel in Stockholm, Sweden with brand identity, interior concept and design by Studioilse. Situated in a former diplomat’s townhouse, Ett Hem is designed to be a home of comfortable, simple luxury. A house with open fires, a well-stocked library, a welcoming courtyard, modern yet resonating with the spirit of its past. A mixture of vintage and modern furniture is used throughout, and Studioilse's Bench with Back manufactured by De La Espada is included in the communal kitchen.

Ilse Crawford says, "Ett Hem is our latest hotel project in Stockholm. The idea is a comfortable cultured house you can enjoy as if it is a friend's. Sit in the kitchen, have a drink in the sitting room, pick up a book in the library or snuggle down by the fireplace. We hope that people who travel a lot will feel so happy there they wouldn't want to stay anywhere else."

Photo credit: Magnus Marding

TwoTwoSix is a residential development located on Hollywood Road in the Sheung Wan neighbourhood of Hong Kong. Designed by Studioilse for property developer Blakes, TwoTwoSix comprises five spacious apartments with one residence per floor. The design provides a sense of warmth and permanence with a modern identity that retains a strong connection to the scale and soul of the area. The lobby includes artwork by Hong Kong artist Stanley Wong and a granite concierge desk and stools by Max Lamb. Floor to ceiling windows overlook Hollywood gardens and bring nature into the home. Bulthaup kitchens are punctuated by 443 Bench from Studioilse's Seating for Eating collective manufactured by De La Espada.

TwoTwoSix

The Tommy Hilfiger Wholesale Showroom for Spring 2011 located in Amsterdam reflects the company's fresh, laid-back modern aesthetic with a palette of white, green and beige and constrasting materials - both boldly synthetic and quietly natural. The space is punctuated by 446 Settle and 443 Bench by Studioilse.